FaqWelke bedrijfstructuur heb je voor commercieel vastgoed in indonesie

Welke bedrijfstructuur heb je voor commercieel vastgoed in Indonesië?

Er zijn verschillende soorten bedrijfstructuren die u kunt gebruiken voor het bezit van commercieel vastgoed in Indonesië. Een van de meest voorkomende opties is het oprichten van een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (PT). Een PT is een zelfstandig rechtspersoon dat eigendom kan zijn van buitenlandse investeerders. Als u een PT opricht, kunt u grond bezitten voor zakelijke doeleinden, zoals het bouwen van een kantoorgebouw of het exploiteren van een fabriek.

Een andere optie is het oprichten van een buitenlandse beleggingsvennootschap (PMA). Een PMA is een bedrijf dat is opgericht door buitenlandse investeerders en is gespecialiseerd in het doen van zakelijke activiteiten in Indonesië. Als u een PMA opricht, kunt u grond bezitten voor commerciële doeleinden en u kunt deze grond gebruiken om bijvoorbeeld een winkelcentrum of een appartementencomplex op te bouwen. Een PMA moet echter wel worden goedgekeurd door de Indonesische regering

Er zijn ook andere opties, zoals het oprichten van een joint venture met een Indonesische partner of het kopen van vastgoed via een Indonesische entiteit die u beheert.