BegrippenDuurzaam_vastgoed

Wat betekent Duurzaam vastgoed?

Doordat mensen steeds meer aandacht besteden aan klimaatverandering en stijgende energiekosten, groeit de belangstelling voor duurzaamheid in de vastgoedsector. In de ontwerpfase van het nieuwe bedrijfspand wordt er al gekeken naar de duurzaamheid van het commercieel vastgoed.

De initiële investering in duurzame ontwikkeling wordt volledig terugverdiend tijdens de huur- / verkoopperiode. Niet alleen zijn de energiekosten van duurzaam vastgoed lager, deze bedrijfslocaties zijn ook couranter dan panden met energie labels in de categorie D tot G. Oftewel: bedrijfspanden met groene energie labels verkopen beter! Investeren in duurzaam vastgoed betaalt zich bijna altijd terug.

Energie labels zijn ingevoerd door de Nederlandse overheid om vastgoedeigenaren te stimuleren om beter met hun energieprestaties om te gaan. Zo kunnen zij bedrijfspanden (na verbetering) het label ‘duurzaam vastgoed’ meegeven. Vanaf 1 januari 2018 moet bij het bouwen, verkopen of verhuren van bedrijfspanden een energielabel aanwezig zijn.