FaqHoe koop je vastgoed in indonesie

Hoe koop je vastgoed in Indonesië?

Er zijn een aantal stappen die u moet volgen om vastgoed te kopen in Indonesië:

  1. Zoek een makelaar of een advocaat die bekend is met de lokale wetgeving en de marktomstandigheden. Zij kunnen u helpen bij het vinden van geschikt vastgoed en bij het begeleiden van het aankoopproces.
  2. Zoek het vastgoed dat u wilt kopen. U kunt zoeken naar vastgoed via een makelaar, online advertenties of door lokale kranten te raadplegen.
  3. Maak een bod op het vastgoed. U kunt dit doen via uw makelaar of advocaat. Houd er rekening mee dat de prijs van vastgoed in Indonesië vaak onderhandelbaar is.
  4. Zorg ervoor dat u de juiste documenten heeft om het vastgoed te kopen. Dit kan onder andere een paspoort, een verklaring van geen bezwaar (SKTT) en een verklaring van eigendom (SHM) omvatten.
  5. Maak de aankoop officieel door een koopovereenkomst te tekenen. Dit kan gebeuren bij een notaris of bij een advocaat.
  6. Betaal de aankoopprijs en eventuele andere kosten, zoals kosten voor het notariskantoor of de makelaar.
  7. Registreer het vastgoed op uw naam bij het Kadaster. Dit is belangrijk om het eigendomsrecht op het vastgoed te vestigen.


Houd er rekening mee dat het aankoopproces in Indonesië vaak tijdrovend kan zijn en dat er verschillende wetten en regels van toepassing zijn die u moet volgen. Het is daarom aan te raden om professioneel advies in te winnen voordat u begint met het kopen van vastgoed in Indonesië.