BegrippenInvesting_memo

Wat betekent Investing Memo?

Een Investing Memo is een document dat de grondgedachte en analyse achter een bepaalde investeringsbeslissing schetst. Het wordt meestal geschreven door een investeerder of een investeringsteam als onderdeel van hun due diligence-proces bij het overwegen van een potentiële investeringsmogelijkheid.

Het investeringsmemorandum kan informatie bevatten zoals de investeringsthese, de financiële gegevens en prestatiestatistieken van het doelbedrijf, markttrends en concurrentielandschap, risico's en kansen, en het verwachte rendement op investering. De memo kan ook een analyse bevatten van het managementteam, hun staat van dienst en hun vermogen om het bedrijfsplan uit te voeren.

Het doel van een Investing Memo is om een ​​duidelijke en beknopte samenvatting te geven van de investeringsmogelijkheid en om het investeringsbeslissingsproces te ondersteunen. Het kan dienen als referentiedocument voor de belegger of het investeringsteam, maar ook als communicatiemiddel om de investeringsmogelijkheid aan potentiële belanghebbenden of partners te presenteren.

Investeringsmemo's kunnen door verschillende investeerders worden gebruikt, waaronder durfkapitaalfirma's, private-equityfirma's, hedgefondsen en individuele investeerders. Het formaat en het detailniveau kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke investeringsmogelijkheid en de eisen van de belegger.