ColumnsSuccesvol vastgoed kopen in bali als buitenlander

Succesvol vastgoed kopen in Bali als buitenlander

Droom je ervan een stukje paradijs te bezitten in Bali? Als buitenlandse koper kan het proces van het kopen van een eigendom i...

Jorben Saaltink
22 jan. 2023 - 5 min lezen

Succesvol vastgoed kopen in Bali als buitenlander

Droom je ervan een stukje paradijs te bezitten in Bali? Als buitenlandse koper kan het proces van het kopen van een eigendom in Bali overweldigend lijken, maar met de juiste kennis en begeleiding kan het een soepele en succesvolle ervaring zijn. Van het begrijpen van lokale wetten en regels tot het navigeren van culturele verschillen, er zijn verschillende belangrijke factoren om in overweging te nemen bij het kopen van vastgoed in Bali als buitenlander. In dit artikel zullen we een uitgebreide gids bieden waar op gelet moet worden om succesvol vastgoed te kopen in Bali als buitenlander, met tips om te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Dus of je nu op zoek bent naar een luxueuze villa, een gezellige strandbungalow of een prime stuk land, lees verder om te leren hoe je je droom van het bezitten van een eigendom in Bali werkelijkheid kunt maken.

Navigeren van buitenlandse eigendomsregels, eigendomsaankoopproces, juridische vertegenwoordiging en due diligence voor eigendommen in Bali

Het kopen van een eigendom in Bali als buitenlander kan een overweldigend lijken. Indonesië kent andere regels, op landelijk niveau, maar ook op lokaal niveau zijn er verschillen. De verschillen weten en waar je op moet letten is key. Eigendomsregels, het eigendomsaankoopproces, juridische vertegenwoordiging en due diligence.

Buitenlandse eigendomsregels

De Indonesische overheid heeft strikte regels voor buitenlandse eigendom van eigendommen. Deze regels variëren afhankelijk van het type eigendom en de locatie van het eigendom. In Indonesië heb je verschillende eigendomstitels "Freehold", "Leasehold", "Right to build". Voor elke eigendomstitel heb je een andere juridische structuur nodig om het mogelijk te maken om als buitenlander het vastgoed op naam te hebben.

Eigendomsaankoopproces

Het aankoopproces van onroerend goed op Bali kan complex en tijdrovend zijn. Het is vereist om kennis te hebben van de Indonesische wetten en regionale wetten. Inclusief informatie over hoe u de juiste woning kunt vinden, hoe u over de aankoopprijs kunt onderhandelen en hoe u de transactie kunt voltooien met behulp van de notaris en uw advocaat.

Juridische vertegenwoordiging

Het wordt ten zeerste aanbevolen voor buitenlandse kopers om juridische vertegenwoordiging te hebben tijdens het aankoopproces van onroerend goed. Hoe vindt u een gekwalificeerde en betrouwbare advocaat en notaris op Bali en wat kunt u verwachten tijdens het juridische proces.

Due Diligence

Due diligence is een belangrijke stap in het aankoopproces van onroerend goed en het is van cruciaal belang voor buitenlandse kopers om een ​​onroerend goed grondig te onderzoeken alvorens een aankoop te doen. Soorten due diligence die moeten worden uitgevoerd, inclusief onderzoek naar eigendomsrechten, bestemmingsplan van het land, inspecties en toegang tot de benodigde middelen.

Navigeren door de vastgoedmarkt: een guide voor financiering, makelaars, inspecties en onderhandelingen

Een van de belangrijkste stappen om als buitenlander succesvol onroerend goed op Bali te kopen, is een goed begrip te hebben van de lokale markt, cultuur en de verschillende opties die voor u beschikbaar zijn. Om bij dit proces te helpen, bieden we gedetailleerde informatie en middelen voor buitenlandse kopers die onroerend goed willen kopen op Bali.

Financieringsopties

De verschillende financieringsopties die beschikbaar zijn voor buitenlandse kopers, waaronder traditionele bankleningen (private banken vanaf 2 miljoen euro), hypothecaire leningen (mits u een onderpand heeft in Indonesië) en financiering door ontwikkelaars. Het hebben van de vereiste kredietscore of onderpand kan vereist zijn, evenals het bewijs dat u over de vaardigheden beschikt om het te runnen als het onroerend goed bestemd is voor exploitatie van hotels of villa's.

Makelaars

Het hebben van een serieuze en professionele makelaar op Bali is belangrijk. Omgaan met een makelaar die in direct contact staat om meerdere makelaars om de beste deals te vinden. Ze moeten wel expertise hebben op hun vakgebied, eerdere projecten en klantrecensies. Als je deze serieuze makelaars in de buurt hebt, is het fijn om een ​​goede relatie tussen bureau en koper te hebben. Het is aan te raden om meerdere makelaars te contacteren. Van westerse makelaardijen tot lokale freelancers.

Property inspectie

Waar u op moet letten tijdens een woninginspectie en hoe u ervoor kunt zorgen dat de woning in goede staat verkeert voordat u een aankoop doet. Het is belangrijk om te controleren of de woning in welke staat verkeert, maar probeer de deal niet te frustreren door te klagen over alles wat er te doen is. Soms vergen de beste deals wat werk, maar het is de moeite waard.

Onderhandelen

Onderhandelen over de prijs en voorwaarden van de aankoop van onroerend goed, inclusief informatie over de rol van juridische vertegenwoordiging, inzicht in de lokale markt en hoe om te gaan met tegenaanbiedingen. Is een heel onderwerp voor een column op zich. Het hebben van verschillende soorten benaderingen zal u en de verkoper helpen om tot een overeenkomst te komen die voor u beiden werkt.

Of u nu een starter bent of een ervaren belegger, met de juiste lokale ervaring krijgt u waardevolle informatie die u zal helpen de beste beslissingen te nemen en het eigendom van uw dromen veilig te stellen.

Navigeren door de complexiteit van sluitings-, belasting- en eigendomsvoorschriften op Bali

Als buitenlandse koper is het essentieel om een ​​goed begrip te hebben van de juridische en financiële aspecten van het kopen van onroerend goed op Bali.

Closing moment

Het closing moment, inclusief informatie over de vereiste documentatie, de rol van juridische vertegenwoordiging en de betrokken deadlines en tijdlijnen. Tips over hoe om te gaan met onverwachte complicaties en hoe u een soepel en efficiënt afsluitingsproces kunt garanderen, u kunt altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder, bij de juiste mensen.

Belasting en eigenaarschap regels

De lokale wet- en regelgeving met betrekking tot eigendom van onroerend goed, inclusief informatie over belastingen, vergoedingen en andere financiële verplichtingen, verandert in de loop van de tijd. Check dit dus zeker even bij uw advocaat. Lokale belastingen kunnen per regio verschillen, zelfs binnen Bali. Lokale belasting voor hotels, villa's en restaurants is 10%. Supermarkten 11%. Indonesische overheidsbelasting is 10% over de jaarlijkse winst. De eerste 3 jaar kunt u genieten van een stimuleringsregeling, dan betaalt u slechts 0.5% over de omzet. In plaats van de winstbelasting.

Property management and rental options

Vastgoedbeheer en verhuurmogelijkheden voor buitenlandse kopers en het potentiële investeringsrendement op verschillende soorten verhuuropties. Maandelijks huren zorgt voor een stabiel inkomen en zorgt voor lagere kosten. Dagelijks huren geeft geen stabiel inkomen, maar zal meer inkomsten opleveren. Zeker als de vraag groot is. Voor de dagelijkse verhuur is er meer personeel nodig en de maandelijkse kosten zullen hoger zijn. Het vinden van betrouwbare huurders en personeel vereist enige ervaring. Flexibele contracten helpen u flexibeler te zijn als een samenwerking of overeenkomst niet verloopt zoals gepland.

Conclusies

Vastgoed kopen op Bali als buitenlandse investeerder kan een lonende ervaring zijn, maar het is belangrijk om een ​​goed begrip te hebben van de wet- en regelgeving die van toepassing is op buitenlands eigendom. Door gebruik te maken van de middelen die op de website worden aangeboden, kunnen buitenlandse kopers met vertrouwen door het aankoopproces van onroerend goed navigeren.

Enkele belangrijke punten om te onthouden bij het kopen van onroerend goed op Bali als buitenlandse investeerder zijn:

  • Maak uzelf vertrouwd met de regels voor buitenlands eigendom en hoe deze van toepassing zijn op het type onroerend goed en de locatie waarin u geïnteresseerd bent.
  • Gebruik de stapsgewijze handleiding voor het aankoopproces van onroerend goed, inclusief het vinden van het juiste onroerend goed, het onderhandelen over de aankoopprijs en het voltooien van de transactie.
  • Schakel de hulp in van een gekwalificeerde en betrouwbare advocaat om te helpen met juridische vertegenwoordiging tijdens het proces.
  • Voer een grondige due diligence uit op het onroerend goed, inclusief eigendomsonderzoek (erg belangrijk) en inspecties om ervoor te zorgen dat het onroerend goed vrij is van enige last.

Concluderend kan het kopen van onroerend goed op Bali als buitenlandse investeerder een complex proces zijn, maar dat is vooral het onbekende. Met de juiste kennis en middelen kan het een succesvolle en lonende ervaring zijn. We raden u aan onze website te bezoeken voor meer informatie en u aan te melden als lid van Investing in Bali om toegang te krijgen tot exclusieve inhoud en bronnen.